Måndag 31/3 - 14

Tog en hemmadag idag då jag hade ett ärende "mitt i" skolan. Var ingen idé att åka dit ens. Men jag har hunnit med en hel del idag, så ibland är det väl bra att man tar sig en extradag.
 
Ja ni, imorgon är det April. Galet vad tiden springer iväg. Jag är så spänd att se hur allt kommer bli.  Det jag ser mest fram emot nu är såklart studenten, att få hem sambon (<3) och att det förhoppningsvis blir något nytt efter sommaren. Jag tror verkligen stenhårt på att det kommer bli bra!
 
 
Nu ska jag duscha lite snabbt och sen bänka mig framför hockeyn! Första matchen för LHC nu efter deras play in. Hoppas nu de kan gå långt. Ikväll hoppas jag verkligen att de kan göra något bra och vinna för Henriks medresenärers skull, haha.
 

Pausa

 
Det har varit en helt underbar helg! Den är dock inte slut än så jag tar vara på tiden, skriver mer till veckan.

Vi två ♡

 
 

Nu tar jag helg!

Åh så skönt. Perfekt, då Henrik kommer hem imorgon!! Längtar så.
 
Idag satt vi från 11 till 14 med gymnasiearbetet. Håller på och finslipar, blir ju aldrig riktigt nöjd men det ska lämnas in nästa torsdag, om precis en vecka. Lyckan då.. Är glad att jag tog tag i det redan i början men vill helst vara heelt klar nu. Men det är jag snart! Heja heja
 
Eftersom att vi suttit inne hela dagen så fick jag världens (bästa) chock när jag kom ut: Det är ju jäääättefint väder ute! Det blåser knappt heller. Det ska jag fira med en liten promenad nu innan jag sätter mig och kollar igenom arbetet.
 
      

10 dagar utan ..

Jag skrev i mitt inlägg när jag klippte mig att jag skulle låta håret vara med värmetänger och så. Det har nu gått 10 dagar och jag har inte plattat/lockat/våfflat det! Det går om man vill. Jag skrev också att jag skulle bli bättre att ta hand om håret och då fick jag en fråga om hur jag sköter håret mitt.
Jag gör väl inget speciellt så men visar nu ändå vad jag använder!
 
Shampo och balsam för det första. Det här är för färgat hår och jag tycker det luktar jättegott samtidigt som håret känns bra efteråt. Det här rekommenderar jag!
 
Och här är de produkter jag använder mest!
1. Riktigt bra hårspray - Osis. Sitter hela dagen, håret blir inte så tungt.
2. Värmespray från Revlon. Luktar lite sådär men den skyddar bra!
3. Torrshampo - Batiste. Jag duschar hellre håret en gång för mycket än för lite, men denna kan vara en räddare ibland.
4. Serum - Matrix. Känns fräscht i håret och luktar suuuper!!
5. Serum - Paul Mitchell, också riktigt bra.
6. Serum - L´anza. Min favorit. Luktar gott och håret känns så bra.
 
(Japp 3 olika serum men använder de lite olika tillfällen, t ex efter dusch, efter plattning osv.)

Får ändå säga att jag har bra kvalité på håret och allt det här hjälper till. Jag har aldrig använt mig av löshår och sen är ju värmetänger är en stor bov så man får försöka låta bli det - ett tips är att sova i flätor så får man lite vågor i håret. Jag är dock jättedålig på att klippa mig.. Men det ska jag bli bättre på, förmodligen så kapar jag av en bit efter balen och studenten.
 
Hoppas ni som frågat blev nöjda med detta!
 

Mitt-i-veckan-mys

Skön tisdag!
Har skrivit mycket på gymnasiearbetet, lunchat med Ebba och gått lite på stan. Väl hemma sen så festade vi till det med tacos, vid brasan. Mysigt! 
Nu har jag virat in mig i en filt och ska se sista biten på 'Mig äger ingen'. väldigt bra hittills! 
 

En dag för tidigt

Den här dagen vill jag bara stryka ett litet streck över... men det är bara att ta nya tag! Med förhoppningar om en bättre kväll i alla fall så har jag festat till det med litelite våfflor och nu tänkte jag gå ut och småspringa lite.
 

Fuck Cancer

På förmiddagen for vi till Örebro för att pärla och stötta Ung Cancer! Fint och bra initiativ som vi såklart också vill stödja.
De skrev på sin facebook-grupp att det var 411 st som kom och totalt blev det 2826 armband! Woopwoop.
 
(Fotot är från deras fb!)
 

Tjejhelg ✩

Hej! Sen i fredags har jag umgåtts med Emelie och Cornelia, så det blev en riktigt fin tjejhelg! Vi har ätit, ätit och åter ätit. Tror jag tuggat något nästan konstant under den vakna tiden.
 
 
 
Fredagens gottis har ni redan sett, och detta är ett urval av det som har intagits.
 
Idag har vi varit iväg och gjort en väldigt rolig, och samtidigt bra grej! Mer om det snaaaart..
 

Som varje fredag borde vara

 

Ett minus och tre plus

-  Vaknade upp med ett jättesvullet och rött öga. Har jag haft slagsmål med själv i sömnen? (tur det finns smink).
 
+ Det är torsdag, alltså snart fredag och helg
+ Nu har jag biljetten till Studentfesten fixad
+ Börja närma mig slutet på gymnasiearbetet, lycka
 
 
Nu ska jag ta det lugnt heeela kvällen och se Kickstart! Som den nörd jag är tycker jag att det ska bli så kul o se.
 

Vi börjar om igen

 Snö, slask och converse, yeay haha..
 

Nu tar jag kväll


Har nu suttit alldeles för länge med engelska-uppsatsen, som jag inte ens är nöjd med.. Usch. Lyckan imorgon när jag skickat in det går nog inte riktigt att beskriva. Under mina 3 år på samhäll så är detta det nog sämsta arbetet jag skrivit. Men positiva tankar - när det här är över tar vi nya tag! Man kan inte alltid ligga på topp!
 
Nehepp, packa lite för morgondagen då. Tanken var att jag ska till pappa då men vet inte om jag vågar eftersom de haft vattenproblem där nu sen i helgen (hela Örebros vatten har varit lite förorenat..) de heltidsboende i Örebro skrattar nog inte lika mycket. Haha
 

Ordning o reda

Idag i skolan hade jag bara världens längtan efter att komma hem, så när jag klev inför dörren var lyckan stor hehe. Det firade jag med att göra lite nyttigare scones. Första gången jag gjorde de här, men verkligen inte sista! De var så goda.
 
Igår så städade jag i ordning på mitt rum igår (tog upp alla kläder från golvgarderoben till den riktiga garderoben!) Gjorde även något nördigt men väldigt bra - sorterade mina tröjor/toppar/tshirtar i färgordning. HAHA tänker ni (jag med, om mig själv), men det är så bra tänkt så jag gjorde olika högar för jordnära, svarta, vita och färgglada färger!
 
 
Färger känner man ju lite olika för beroende på dag, nu behöver jag inte rota och slänga allt på golvet längre.
*Applåder*
Tack!
 

Studiedag

Vaknade tidigt, av att jag trodde att huset skulle ryckas upp av blåsten. Det ser ut att vara jättefint vårväder men vad man luras - det blåser och är kyligt. Skulle kanske våga mig ut sen i alla fall och springa, tills dess får det dock gärna sluta blåsa.
 
En del av min färgrika frukost.
 
Ska sätta mig en stund nu och plugga. Än är jag inte stressad och det vill jag också undvika att bli.
 

Klipp klipp

Nyfrissad! Ingen jättestor förändring men det känns alltid bra med en uppfräschning  ツ Hoppas nu det kan växa sig starkt och fint inför bal och student. Jag ska låta håret vara nu (med värmetänger) och vara duktig med alla oljor och bra hårgrejer som jag har.
 

En söndag som är som lördag

Sköna söndag!
Har just inte gjort något idag, faktiskt skönt. Har inte varit utanför dörren än men det ska jag snart! Ska nämligen göra en sak idag som inte händer alltför ofta, men mer om det senare. 
Imorgon är det en skön dag - studiedag. Jag har 2 stora uppsatser att skriva just nu så får väl använda den till att plugga flitigt. Men hade tänkt sitta med det ikväll (och skriva en hel del) så jag inte behöver stressa sönder imorgon. Blir ju bättre då. Det gäller att planera tiden så det blir bäst.
Åh detta åt vi förut
Utan massa nyttigheter, bara vanliga hederliga plättar. Mums så gott det är! Det blev ett litet berg innan vi blev mätta o glada. Men ja, plugga var det ja..... blöö (tagga studenten, kom igen Nicole, hitta glöden, KÄMPA, inte länge kvar nu, kom igeeeeeeen.) ah..
 

För en vecka sen

..var den lyckade 40årsfesten. Denna lördag blir jämförelsevis jättelugn. Vi kör på tacos, massa godis (fusk-lördag!) och tjejmys.
 

Nu är det fritt fram!

Ja hörrni... Från och med idag kan vi börja söka till Universitet. Helt galet, har smått panik då jag inte är helt 100 på vad jag vill göra. Samtidigt som det är lite kul och spännande. Ska sätta mig ner och kolla igenom vad som skulle kunna vara något för mig. Jag har ju mitt lilla "område" i alla fall och det är ju en stor hjälp på vägen.
Det ska bli så roligt och se vad jag gör till hösten!
 

Fredagsmys

Som den nötälskare jag är så är detta mitt givna fredagssnacks!
 
Fick halvt hjärtstopp förut då jag trodde att min laddare var kvar hos pappa och så satt jag här med 14 %. Hopplöst skulle det ha varit (då jag inte ska dit förrän till veckan) men som tur var så låg den längst ner i väskan!
Snön jag skrev om innan verkar vara på väg, och som det blåser/regnar! Blir toppen att gosa sig ner i soffan och kolla på Let's Dance (eller som alla andra tjejer i min ålder - Kenza!)
 

Vi fick i alla fall en skymt av våren

----
 
Det var såå härligt igår - jag och Emelie satt vid en husvägg och solen sken så varmt och skönt. Vad man har saknat det! Därför blir jag extra ledsen nu när det tydligen ska komma snö... OM den gör det, hoppas jag att den försvinner fort!
 

Onsdag 12/3-14

Efter 3 dagar "isolerad" gick jag idag till skolan, liten lycka att få gå ut till bussen halv7 och det redan är ljust och fint ute!! Underbart.
Vi har haft 2 möten idag inför balen, och detta kommer bli så bra så! Igår var det 3 månader kvar och jag längtar så, men det är mycket som ska hinnas på den tiden. Det är bara att kämpa på och göra sitt bästa.
  När jag kom hem så gick jag ut och sprang, något mer som är underbart. Speciellt nu på vårkanten - sprang i mina löpartights och skidjackan idag, inte massa underställ osv.
 

Nu består kvällen av plugg- och tvmys! Och så kan det bli lite apelsiiin, lite smått beroende!
 
 

Vitaminbomb

 
        
Dagens frukost - en smoothie med massor av härligheter!
 
Igår och idag har det hänt något ovanligt - jag har varit hemma! Och sjuk.. Fy!!
Har inte orkat gjort något verkligen, obehagligt för det är långt ifrån mig (i vanliga fall). Idag har jag vilat så jag orkat plugga lite - är inne i en period nu när vi har en hel del så det var tvunget.
Nu ska jag vila lite mer, måla naglarna i en glad färg och äta massvis av c-vitamin i hopp om att kunna gå till skolan imorgon!!
 

Turgumma

 
 
På nJoy så fick man till varje klass som en biljett som man skulle skriva sitt namn på och då var man med i en utlottning. Av 4 pass så vann jag på 2..
Detta blev mina vinster:
 

Ett träningslinne från Röhnisch och en frukostkupong på Clarions! Toppengrejer, då jag älskar blått och tränar mycket samt är ett stort fan av frukost!
 

Träningsglädje & ännu mer firande

I lördags for jag, Emelie, Cornelia och Johanna till nJoy för att testa på olika pass. Alla pass kostade minst 20 kr och alla pengar de fick in skänker de till Cancerfonden, vilket gjorde att man la mer pengar. Så bra initiativ! Det var riktigt lyckat och det var träningsglädje det, verkligen.
 
De här passen testade vi på och de var riktigt bra! Body balance:en var den som var minst rolig, det var nog inte riktigt som vi hade föreställt oss kanske. Men de andra var klockrena och jättebra, träningsvärk har jag idag om någon undrar hehe..
Efter det så for jag hem, mötte älskling och vi gjorde oss i ordning. Då stod det fest på schemat! (40årsfest för min låtsaspappa.)

En bra kväll!! Vi hade hyrt en trubadur och det var en toppenkille, så duktig på att underhålla och så. Uppdrag, lekar/tävlingar, mat, fika osv osv.
Idag är jag överkörd och lat. Har legat i soffan en bra stund, men ska ta och plugga lite smått nu så har jag i alla fall åstadkommit något idag. Blir en riktig myskväll ikväll!
 

Igår: Ledig dag i Linköping

Hade en jättebra dag igår, ledig! Så bra att jag lyckas pricka in att vara ledig när Henrik väl är hemma! ツ  Dagen spenderades i alla fall (som ni sett) i Linköping! Shopping och hockey.
Det shoppades en hel del, men det tar jag allt eftersom.
Men innan vi for så hade jag bråttom hem, för en väldigt stark känsla i magen sa att jag hade ett paket väntandes på mig hemma i brevlådan... Mycket riktigt!
Så sjukt snygg, är jättenöjd! Mer får ni se om 98 dagar! (Nere på tvåsiffrigt nu!!!)
 

Mycket hinner hända på en dag

 
 
 
 
Idag har vi varit på Universitetet för en dag där. Kollat in läget, sett program, pratat och frågat. Kändes bra och jag tycker det är toppen att de har såna dagar. Ska bli så kul att se sen vad jag väljer och hur alla vännerna gör. Allt kommer bli så bra!!
 
Jag, Emelie och Cornelia fortsatte sen dagen med en sallad och massa prat. Sen jag tog jag och Emelie stegen mot Saluhallen för första MEN inte sista gången! 
Ett ställe som är som gjort för oss känner jag. Fint.
Det var tänkt att vi skulle shoppa också men, en hemsk sak nådde oss så shoppingdagen fick avslutas. Livet är verkligen SÅ skört, vi måste verkligen ta vara på det NU och ta hand om varandra! 
 

Längtar så!

om några timmar!!!!♥
 

Effektivt ☆

Kunde ta en tidigare buss hem idag, det är en sann glädje det.
Så direkt när jag kom hem snörade jag på mig skorna för att gå ut på en liten powerwalk. Det är så viktigt att variera sin träning och att köra på en promenad/pw ibland är hur bra som helst. Tror det är något vi lätt glömmer bort. Det behöver inte vara ett svettigt pass varje gång, eller de tyngsta vikterna eller att ta milen varje gång man löper.
Och så slår jag ett hårt slag för intervaller - love it. Effektivt och bra för förbränningen!
 
Även så har jag bakat ihop mitt bröd igen, mumma. Blev lika bra den här gången.

Inte vad jag väntade mig

Sköna Söndag!
När jag var ute och sprang förut så hände något som bara händer ute på landet... Hade bytit låt och skulle stoppa ner mobilen i fickan, tittar upp och ser 3 lösa hästar (varav en jättestor)! Woooop, blev lite smått nervös där haha. Allt löste sig sen, men det är ju inte riktigt vad jag förväntade mig då jag sprungit den vägen sisådär ca 511 tusen gånger. Men då har jag testat på det och jag kommer kolla noga nästa gång!
 
Nu har jag fixat naglarna mina, dricker mitt nya (jättegoooa) te och ska kolla på tv. Verkar dock inte finnas så mycket att se.
Är så himla taggad på den här veckan så nu får det gärna slå om och bli måndag v. 10!
 

Kalas och firande

Det blev en fin dag igår, med massa firande och bus. Vi hoppades att vi skulle få sova hela natten och det fick vi, men när vi vaknade hade vi en inplastad bil, massa ballonger och foton satt här och var i trädgården samt lakan där det stod "Tuta" osv. Bästa Rickard, He's only worth the best.
På förmiddagen började även Rickards telefon ringa av massa nummer han inte hade inlagda, japp då hade ett par vänner (vi är fortfarande inte helt säkra på vilka) lagt ut bilen svinbilligt på Blocket HAHA. Så den fick han stänga av.
Nu ska vi ladda om för festen som vi ska ha nästa helg! 
 

RSS 2.0